Choroba zatrzymała mnie w domu, co za skutkowało chorobliwym oglądaniem Kuchnia +. Podpatrzyłam kilka przepisów, nie wszystkie udało mi się zapamiętać, ale ten akurat tak.
Składniki
pęczek pietruszki
50 g migdałów
żółty ser około 50 g (jaki kto lubi; parmezan, cheddar)
oliwa z oliwek
mozzarella
Do blendera wkładamy pietruszkę lekko pokrojoną, migdały - nie muszą być obrane, utarty na tarce ser, dolewamy łyżkę oliwy, posypujemy delikatnie solą i czarnym pierzem.Wszystko razem blenderujemy. Jeśli masa wydaje się za sucha możemy dolać odrobinę oliwy i wymieszać.
Mozzarelle kroimy w paski. Masą smarujemy kromki chleba i układamy na nich mozzarellę.
Pieczemy w 180 stopniach to momentu przyrumienienia mozzarelli.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz